Monday, 1 July 2019

Aprikoosimoos mandlillikööriga

Turul on saada mõnusaid küpseid aprikoose ja patt oleks nii vähese vaevaga valmivat maiust tegemata jätta. Olen aprikoosimoosi keetnud juba mitu aastat ja nüüd lõpuks saab see ka blogisse kirja. Seda kuldkollast maiust ei pea üldse palju tegema, piisab 1-2 purgikesest, mida pimedal talvel nautida pannkookidega, juustu ja küpsistega või hoopis niisama purgist limpsida.

Moosile annab mõnusa maitse mandliliköör, suhkrut väga palju ei kulu, sest aprikoosid on juba ise üsna magusad, hapuma maitse esiletoomiseks lisasin hoopis veidi sidrunimahla.


APRIKOOSIMOOS MANDLILIKÖÖRIGA

1 kg aprikoose
300-400 g suhkrut
poole sidruni mahl
 2 spl Amaretto mandlilikööri

Pese ja poolita aprikoosid, eemalda kivi. Pane aprikoosid koos suhkruga ja vähese veega potti, lase vaikselt keeda tund aega kuni moos pakseneb. Koori vaht. Lisa sidrunimahl ja liköör. Tõsta moos puhastesse purkidesse ja säilita õhukindlalt.


No comments: