Kana apelsinikastmes

See retsept liigitub nende hulka, mis sobib nii argiõhtul kui erilisemal puhul. Piisavalt lihtne, et õhtusöögiks ahju pista ja piisavalt eriline, et külalisi üllatada. Seega miks mitte pakkuda apelsinikana jõuluõhtul, sest apelsin, ingver ja rosmariin on seonduvad minu jaoks küll pigem jõuluste maitsetega. Boonuseks on see, et toidu valmimise ajal ei ole vaja pliidi ääres seista, vaid kogu kupatuse võib ahju peaaegu "unustada" - siiski mitte lõpmatult - 45 minutit kuni tund aega küpsemist muudavad liha suussulavalt aromaatseks. Kõrvale sobivad krõbe ahjukartul, riis või röstitud köögiviljad.


Kana apelsinikastmes

600 g kana kintsuliha (naha ja kondita)
sool ja musta pipart
praadimiseks õli

25 g võid
2 sl Demerara suhkrut
0,75 tl riivitud muskaatpähklit
pöidlasuurune jupp hakitud ingverit
1 apelsini riivitud koor ja mahl
300 ml naturaalset apelsinimahla
1 sl Dijon sinepit
paar rosmariinioksa

Hõõru kanatükke soola ja musta pipraga. Kuumuta pannil õli ja pruunista kanatükke igast küljest. Tõsta kanatükid ahjuvormi. Kuumuta pannil või, lisa suhkur. Lase suhkur kergelt karamellistuda. Lisa ülejäänud ained ja lase korraks keema tõusta. Vala kaste ahjuvormi kanatükkide peale. Kata kaanega (või fooliumiga). Küpseta 180-kraadises ahjus 45-60 minutit.

Kommentaarid