Tuesday, 25 December 2018

Jõulumüsli

Pühade ajal serveerin hommikuks mõnusalt krõbedat jõuluvürtsidega müslit. Kuigi harilikult kasutan müsli valmistamiseks täistera kaerahelbeid, siis viimaste puudumisel asendasin need seekord odrahelvestega. Odrahelbed jäid müslis nii mõnusalt kõrbedad. Lisasin veel erinevaid pähkleid ja kuivatatud jõhvikaid ning jõuluvürtse. 
Müslit ma väga magusat ei tee, siis kuigi ma ise armastan müslit süüa piimaga, siis teised pereliikmed jogurtiga, mis iseeenesest on juba üsna magus. 

Rõõmsaid pühi ja hea vana-aasta lõppu!


JÕULUMÜSLI

500 g odrahelbeid (või täistera kaerahelbeid)
100 g pekaanipähkleid
100 g india pähkleid
100 g kuivatatud jõhvikaid või rosinaid
1 sl jahvatatud ingverit
2 sl jahvatatud kaneeli
1 sl jahvatatud kardemoni
0,5 dl vedelat mett
0,5 dl õli

Sega suures kausis odahelbed, pähklid, jõhvikaid ja vürtsid. Nirista peale mesi ja õli. Sega korralikult. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 175-kraadises ahjus 20 min. Lase jahtuda. Serveeri piima või jogurtiga.  Säilita õhukindlas purgis. 



1 comment:

Zachary said...

Nice post.Keep sharing. Thanks