GRANAATÕUNAGLASUURIGA AHJULÕHE

Sel aastal on minult mitmelt poolt uuritud erinevaid variante jõululaua katmiseks ja eriti traditsioonilise seaprae asendamiseks. Siinkohal panen ka blogilugejatele kirja ühe võimaliku variandi. 
Granaaõunaseemnetega kaetud ahjulõhe lööb iga peaolaua särama. Kala on maitsestatud tummiselt magusa granaatõunasiirupiga, aasiapärase sojakastmega ja särtsaka ingveriga. Valmistamine on samuti lihtne - vaid komponendid kokku segada, lasta veidi aega maitsestuda ja seejärel ahjus küpsetada. Kõrvale sobivad ahjus röstitud köögiviljad või värske salat.


GRANAATÕUNAGLASUURIGA AHJULÕHE

900 g lõhefileed
soola ja musta pipart

Granaatõunaglasuur:
4 sl granaatõunasiirupit
4 sl sojakastet
1 sl mett
1 sl hakitud ingverit
1 hakitud küüslauguküüs

serveerimiseks 1 granaatõuna seemned

Puhasta lõhefilee luudest ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta kala ahjuvormi. Sega omavahel glasuuri komponendid. Määri glasuur lõhele ja lase 20 minutit maitsestuda. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, vahepeal kala glasuuriga määrides. Võta kala ahjust, puista peale ohtralt granaatõunaseemneid ja serveeri kohe.



Kommentaarid