Tomatikaste lõhe ja krevettidega

Kiirel ajal kipub ikka olema nii, et õhtusöögiks valmivad ikka needsamad läbiproovitud kindlad retsepti. Kala puhul on meil kõige tavalisem valik lihtne ahjulõhe tilli ja sidruniga ning sinihallitusjuustu ja ananassi  kattega lõhe. Vahelduseks aga tahaks midagi muud.

See retsept on hea vaheldus  - lihtne teha ja valmib poole tunniga. Samuti on tummine ja aromaatne tomatikaste selline toit, mis maitseb üldjuhul kõigile. Serveerida koos munanuudlite, pasta või riisiga.



TOMATIKASTE LÕHE JA KREVETTIDEGA

500 g lõhefileed
100 g (külmutatud) kooritud krevette

Tomatikaste:
1 sibul
2 küüslauguküünt
400 g purustatud tomateid
2 sl kuivatatud ürdisegu (pune, tüümian, basiilik)
1 tl paprikapulbrit
näpuotsatäis tšillihelbeid
2 sl palsamiveiniäädikat
soola ja pipart


Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, hauta sibul klaasjaks. Lisa küüslauk ja hauta veidi veel.
Lisa purustatud tomatid, ürdid, paprikapulber, tšillihelbed, palsamiveiniäädikas, sool ja pipar. Lase 20 minutit vaikselt podiseda.
Eemalda lõhefileelt nahk ja luud. Lõika suupärasteks tükkideks ja lisa koos (külmutatud) krevettidega tomatikastmele. Lase kastmel korraks keema tõusta, aga ära enam keeda. Serveeri.

Kommentaarid