neljapäev, 27. september 2018

PÄHKLITÄIDISEGA AHJUÕUNAD KARAMELLIKASTMES

Rõsketel sügisõhtutel tekib isu millegi soojendava ja magusa järele ning ahjuõunad on selleks ideaalne kosutus. 
Õunad on täidetud purustatud pähklite, magusa mee ja vürtsidega. Täidis hakkab ahjus sulama, tekitades õunte ümber mõnusa karamellikastme. Tõeline comfort food.
Serveeri vaniljejäätise ka nirista peale karamellikastet.


PÄHKLITÄIDISEGA AHJUÕUNAD KARAMELLIKASTMES

4-6 õuna
250 ml rõõska koort
2 tl tärklist
veidi külma vett

Pähklitäidis:
100 g pekaanipähkleid
50 g võid
2 sl mett
1 tl kaneeli
0,25 tl jahvatatud nelki
100 g pruuni suhkrut
noaotsatäis soola

Alusta täidise valmistamisest. Haki pähklid. Sulata või. Sega kõik ained omavahel ja tõsta täidis külmkappi tahenema.
Lõika õunad pooleks ja uurista teelusika või melonikulbiga seest tühjaks. Täida õunad täidisega ja aseta ahjuvormi. Lahusta tärklis vähese külma veega, seejärel sega rõõsa koorega. Vala ahjuvormi. 
Kata vorm fooliumiga. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit. 
Eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit kuni täidis on pealt kuldpruun, õunad küpsed ja ahjuvormi põhja on tekkinud karamellikaste. Lase veidi jahtuda. Serveeri jäätisega.

Retsept ilmus ajakirja "Maale" sügisnumbris 2018


Kommentaare ei ole: