kolmapäev, 19. september 2018

Kukeseene-kreemsupp

Kukeseene-kreemsupp sulatatud juustuga
6-8 sööjale
Keskmise raskusega
Valmistamiseks 45 min
1 porru
2 porgandi
6-8 sööjale
Keskmise raskusega
Valmistamiseks 45 min
1 porru
2 porgandit
400 g kukeseeni
1 l kuuma kanapuljongit
0,5 dl kuiva valget veini
150 g Synnove sulatatud juustu ynnove sulatatud juustu Kukeseene-kmaitseks reemsupp sulatatud juustuga
Sel aastal ei ole mina veel metsa seenele jõudnud, kui aus olla, siis eelmisel ka vist mitte. Sellisel juhul saab seened turult tuua, kus letid on lookas ja meelitavad mitmekesise valikuga. 
Kukeseene supi valmistamine on lihtne, kuid tulemus väga maitsev. Tekstuur on sametiselt pehme, leemele annab rammu sulatatud juust. 


KUKESEENE-KREEMSUPP 

1 porru
2 porgandit
400 g kukeseeni
1 l kuuma kanapuljongit
0,5 dl kuiva valget veini
150 g sulatatud juustu

Kuumuta paksupõhjalises potis veidi õli. Lisa hakitud porru ja porgandid, prae 5 minutit. Lisa seened, kuumuta paar minutit. Vala juurde vein ja lase kõrgel kuumusel aurustuda. Vala peale kuum puljong ja keeda keskmisel kuumusel 20 minutit kuni porgand on pehme. Püreesta supp. Sega hulka sulatatud juust, vajadusel maitsesta soolaga. Lase uuesti keema, aga ära enam keeda.

Retsept valmis koostöös Synnove Finden Eestiga

Kommentaare ei ole: