teisipäev, 10. aprill 2018

PASTASALAT RUKOLAPESTOGA

Õhus on juba täitsa kevade hõngu, esimesed kevadlilled õitsevad, kuldnokad vilistavad ning õhus on nähtud isegi liblikaid lendlemas. Seepärast kisub ikka õue ja eriti mõnus on värskes õhus pikniku pidada. 
Kevadilma nautimiseks paki kaasa karbitäis pastasalatit, kus lisaks pastale sees juust, värsked köögiviljad ja kastmeks rukolast vuristatud pesto. Kõrvale murra krõbedat ciabattat, nii saad mõnusa kevadise kõhutäie.



PASTASALAT RUKOLAPESTOGA

150 g väiksemaid pennesid vm pastat
175 g emmentali juustu
1 pikk kurk
150 g kirss-tomateid
175 g musti kivideta oliive
peotäis rukola lehti

Rukolapesto:
peotäis rukola lehti
50 g piiniaseemneid
50 g riivitud parmesani juustu
200 ml oliivõli
musta pipart
soola

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente. Kurna sõelale ja jahuta külma vee all. Tükelda juust ja kurk kuubikuteks, lõika kirss-tomatid pooleks või neljaks, poolita oliivid. Sega kausis pasta, juust, kurk, tomatid, oliivid ja rukola. Pesto jaoks pane kõik ained, va oliivõli köögikombaini ja surista ühtlaseks. Nirista juurde oliivõli ja kontrolli maitset. Nirista pestokaste salatile ja sega läbi.

Retsept valmis koostöös Synnove Finden Eestiga

Kommentaare ei ole: