Sel nädalal on ees ootamas Eesti Vabariigi 99. aastapäeva pidustused. Tähista seda uhke võileivatordiga, milles on nii vürtsikilu, munavõid ja leiba. Võileivatordis on kasutatud rukkijahust näkileibasid, mis jäävad õhukesed ja kerged. Vahekihtideks on kilumääre ja munavõi. Lihtsad ja puhtad maitsed!
Vaata ka põnevat isamaaliste tortide võistlust Nami-Namis!
Vaata ka põnevat isamaaliste tortide võistlust Nami-Namis!
Võileivatort
Vabariigi aastapäevaks
24 näkileiba
Kilumääre:
100 g vürtsikilufileed
150 g maitserohelisega toorjuustu
120 g hapukoort
1 sl sidrunimahla
Munavõi:
3 muna
2 sl pehmet võid
2 sl majoneesi
Toorjuustukreem:
150 g maitserohelisega toorjuustu
100 g hapukoort
Kaunistamiseks:
värsket tüümiani
1 muna
vürtsikilufileed
Kilumäärde valmistamiseks haki
kilufileed peeneks, sega toorjuustu ja hapukoorega, maitsesta sidrunimahlaga.
Munavõi valmistamiseks haki munad
kahvliga peeneks, sega või ja majoneesiga.
Lao serveerimisalusele 6 näkileiba.
Määri peale pool kilumääret. Lao peale 6 näkileiba, seejärel kata munavõiga.
Kata taas näkileibadega, määri peale ülejäänud kilumääre ja kata taas
näkileibadega. Sega kokku toorjuustukreem ja kata tort pealt ja servadest
kreemiga. Kata tort kilega ja tõsta vähemalt 6 tunniks kuni üleöö külmkappi.
Kaunista tüümiani okste, muna ja
vürtsikilufileedega.