teisipäev, 7. november 2017

PANKOPANEERINGUS KOTLETID KÕRBEKARTULITEGA

Kotletid on meie peres kindla peale minek, sest sellega ei pirtsuta keegi. Eriti hästi lähevad peale krõbedad kotletid. Tavalise riivsaia asemel kasutasin seekord panko paneeringut. Panko on Jaapani köögist pärit riivsaiahelbed, mis on krõbedad ja õhulised. Pankot leiab toidupoest idamaiste toiduainete riiulist. Kotletid pruunistan kiiresti pannil ja lasen lõplikult valmida ahjus. Nii on toas ka vähem praadimise lõhna.

Kõrvale tegin krõbedad kartuliviilud. Nende saladus peitud kartulitärklise väljaloputamises, seetõttu saavad kartulid eriti krõbedad. Soola lisan küpsetamise lõpus, sest sool kuivatab toitu.

Igaljuhul sai õhtusöök meie peres palju kiita ja ehk keegi siit järgmise õhtusöögi idee.


PANKOPANEERINGUS KOTLETID KÕRBEKARTULITEGA

8-10 kartulit
õli
soola

2 porgandit
1 väike suvikõrvits
1 sibul
500 g hakkliha
1 muna
3 dl panko riivsaia
soola ja musta pipart

Kõigepealt valmista ette kartulit. Koori ja lõika õhukesteks viiludeks. Loputa kartuleid vees, et eralduks liigne tärklis. Nõruta kartulid, vala peale puhas vesi ja loputa veelkord. Nõruta kartulid. Laota kartuliviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ja küpseta 220 kraadises ahjus 20 minutit. Sega kartulid läbi, alanda kuumus 200 kraadile ja küpseta veel 20 minutit kuni kartulid on kuldsed. Raputa krõbekartulitele soola.

Riivi porgandid ja suvikõrvits, haki sibul. Sega hakkliha, riivitud porgandid, suvikõrvits, sibul ja muna. Maitsesta hakklihasegu soola ja musta pipraga. Vormi kotletid ning veereta neid soola ja pipraga maitsestatud panko riivsaias. Kuumuta pannil õli, prae kotletid kiiresti mõlemalt poolt kuldseks ja tõsta ahjuvormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

Kommentaare ei ole: