neljapäev, 10. august 2017

Kirsi-banaanijäätis

Kui mulle langes sülle võimalus korjata naaberaiast kirsse, siis ma kaks korda ei mõelnud. Kirsid on minu suured-suured lemmikud. Kõigepealt puu all isu täis süüa ja seejärel midagi maitsvat valmistada.

Kuna lõpuks ometi on käes soojad suveilmad, siis loomulikult on parim variant valmistada tubli ports jäätist.  Jäätise valmistasin vaid 3 komponendist, kirssidest, hapukoorest ja magustajaks banaan. Jäätis saab mõnusa hapuka maitsega. Meile meeldiski nautida koos kirsijäätist ja magusat vaniljejäätist, serveerimisel puistasin peale riivitud tumedat šokolaadi.


Kirsi-banaanijäätis

500 g kirsse
500 g hapukoort
3 banaani

Eemalda kirssidest kivid. Pane puhastatud kirsid, hapukoor ja banaanid kannmikserisse või püreesta saumikseriga. Vala segu kaanega anumasse ja tõsta sügavkülma. Sega jäätis kahvliga läbi iga 30 minuti järel ja nii 3-4 korda, seejärel lase lõplikult külmuda. Enne serveerimist tõsta jäätis 15 minutit varem toatemperatuurile.

Kommentaare ei ole: