esmaspäev, 1. mai 2017

Kevadine salat soolalõhe ja ürdikastmega

Lõpuks ometi saabus soe ka meile. Kevadine soe päike kutsub õue tegutsema ja ilma nautima. 

Sellisel päikesepaistelisel päeval on isu värske rohelise järele ja mis sobiks paremini kui üks toekas salat. Koheval salatipadjal on suitsulõhet, avokaadot, rediseid, vutimune ja seemneid. Kõige krooniks värske mündiõhatusega salatikaste. 


Kevadine salat soolalõhe ja ürdikastmega

erinevaid salatilehti (Rooma salat, beebispinat, lehtsalat)
1 avokaado
3-4 redist
100 g soolalõhet
5 vutimuna
küüslauguidandeid
2 sl kõrvitsaseemneid
värskelt jahvatatud musta pipart

Ürdikaste:
100 g Kerget majoneesi
150 g vedelamat maitsestamata jogurtit
peotäis värskeid mündilehti
peotäis värsket peterselli
1 sl sidrunimahla
näpuotsatäis soola

Kõigepealt valmista ürdikaste.  Selleks pane kõik ained kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Tõsta salati valmistamise ajaks külmkappi maitsestuma.
Aja vesi keema ja tõsta vutimunad keevasse vette. Keeda 2-3 minutit. Jahuta külma vee all. 
Rösti kõrvitsaseemneid kuumal kuival pannil minuti jagu pidevalt segades.

Salati jaoks pese ja kuivata salatilehed, lao vaagnale. Tõsta peale avokaadoviilud, õhukeselt viilutatud redis, soolalõhe lõigud, poolitatud vutimunad ja küüslauguidandid. Puista peale röstitud kõrvitsaseemned ja jahvata peale musta pipart. Kõrvale serveeri ürdikaste.

Retsept valmis koostöös Salvestiga

Kommentaare ei ole: