reede, 31. märts 2017

Punastest ubadest brownie

Nagu eelmises postituses mainisin, proovin katsetada rohkem uusi retsepte. Viimasest Kodukirjast jäi silma mustade ubadega brownie retsept. Mõeldud-tehtud - konservubadest kooki ma varem teinud ei ole.
Kohandasin retsepti vastavalt köögikapis leiduvale. Käiku läksid punased konservoad, siirupi asemel kasutasin veidi muscavado suhkrut ja magustamiseks lisasin ühe banaani. Arvestades, et koogis on jahu asemel kasutatud ubasid, sai kook jäi väga mõnus, seest pehme ja niiske. Šokolaadikoogi pähe serveerituna maitses ka lastele hästi.



Punastest ubadest brownie

310 g konserveeritud punaseid ube
1 banaan
0,5 dl muscavado suhkrut
0,5 dl rapsiõli
2 sl kakaod
1 dl kiirkaerahelbeid
0,25 tl soola
2 tl vaniljesuhkrut
100 g šokolaadinööpe või tükeldatud šokolaadi

Loputa oad külma veega ja nõruta. Pane kõik ained, välja arvatud šokolaadinööbid, kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemasse vormi (25 x 35 cm) ja puista peale šokolaadinööbid. Küpseta 170-kraadises ahjus 15 minutit. Lase jahtuda.




Kommentaare ei ole: