esmaspäev, 20. veebruar 2017

Võileivatort Vabariigi aastapäevaks

Sel nädalal on ees ootamas Eesti Vabariigi 99. aastapäeva pidustused. Tähista seda uhke võileivatordiga, milles on nii vürtsikilu, munavõid ja leiba. Võileivatordis on kasutatud rukkijahust näkileibasid, mis jäävad õhukesed ja kerged. Vahekihtideks on kilumääre ja munavõi. Lihtsad ja puhtad maitsed!

Vaata ka põnevat isamaaliste tortide võistlust Nami-Namis!


Võileivatort Vabariigi aastapäevaks

24 näkileiba

Kilumääre:
100 g vürtsikilufileed
150 g maitserohelisega toorjuustu
120 g hapukoort
1 sl sidrunimahla

Munavõi:
3 muna
2 sl pehmet võid
2 sl majoneesi

Toorjuustukreem:
150 g maitserohelisega toorjuustu
100 g hapukoort

Kaunistamiseks:
värsket tüümiani           
1 muna
vürtsikilufileed

Kilumäärde valmistamiseks haki kilufileed peeneks, sega toorjuustu ja hapukoorega, maitsesta sidrunimahlaga.
Munavõi valmistamiseks haki munad kahvliga peeneks, sega või ja majoneesiga.
Lao serveerimisalusele 6 näkileiba. Määri peale pool kilumääret. Lao peale 6 näkileiba, seejärel kata munavõiga. Kata taas näkileibadega, määri peale ülejäänud kilumääre ja kata taas näkileibadega. Sega kokku toorjuustukreem ja kata tort pealt ja servadest kreemiga. Kata tort kilega ja tõsta vähemalt 6 tunniks kuni üleöö külmkappi.
Kaunista tüümiani okste, muna ja vürtsikilufileedega.

Retsept valmis koostöös Synnovega

Kommentaare ei ole: