esmaspäev, 27. juuni 2016

Arbuusi salat avokaado ja krevettidega

Viimati juhtus, et ühed külalised tõid kaasa arbuusi ja teised tulid samuti suure arbuusiga ning lõpuks oli neid kapile kogunenud päris mitu. Enamus süüakse muidugi kuuma ilmaga niisama ära, osa lõikasin kangideks ja panin sügavkülma, kust lapsed saavad neid mahlapulga asemel maiustamiseks võtta. Osast arbuusist valmistasin aga mõnusa salati avokaado ja krevettidega.

Vaata ka valge juustuga arbuusisalati retsepti.


Arbuusi salat avokaado ja krevettidega

1 punane sibul
1 küüslauguküüs
1 väike punane tšillikaun
1 sidruni mahl
1 spl valge veini äädikat
1 tl suhkrut
soola-pipart
1 suur arbuusisektor
1 avokaado

Lõika sibul pikuti pooleks ja haki õhukesteks viiludeks. Eemalda tšillikaunast seemned ja haki tšilli hästi peeneks. Haki küüslauk. Sega suures kausis sibul, tšilli, küüslauk, sidrunimahl, valge veini äädikas, suhkur, soola ja pipar. Lase veidi maitsestuda. Lisa kuubikuteks lõigatud arbuus ja avokaado ning sega läbi. Puista peale krevetid. Serveeri.

Algretsept: Pille Petersoo

teisipäev, 7. juuni 2016

Porgandi-astelpaju-mandlijook

Koostöös Salvestiga sündis terve hulk joogiretsepte, kus on kasutatud uusi Mahlakas mehusid. Valida on erinevate maitsete vahel, minu lemmikuks kujunes porgandi-astelpajumahl.
Klaasitäis mahla leevendab tühja kõhtu, sobides hästi ka vahepalaks. Lisades mahlale mandlipiima saab kreemja mahlajoogi. Mandlipiimast valmistatud jook sobib ka neile, kes ei talu laktoosi.

Rohkem Mahlakatest valmistatud retsepte leiad Salvesti kodulehelt siin.


Porgandi-astelpaju-mandlijook

480 ml Porgandi-astelpajumehu
500 ml mandlipiima

Pane kõik ained kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Serveeri koheselt.

Retsept valmis koostöös Salvestiga