reede, 2. detsember 2016

Sealiha sibula- ja majoneesikattega

Sealiha sibula- ja majoneesikattega on kodune, kuid igati sobiv roog ka pidulikumaks sööminguks. Liha saab küpseda magus-hapukas õunamahlas, maitset lisab mädarõikamaitseline majonees ja "kirsiks tordil" on magusad karamellistatud sibulad. Kõik see valmib vaid poole tunniga. 


Sealiha sibula- ja majoneesikattega

4-6 sealihast liblikfileed
praadimiseks õli
150 g mädarõikamaitselist majoneesi
4 sibulat
50 g võid
1 dl naturaalset õunamahla või vett
soola-pipart

Tambi lihahaamriga lihalõigud õhemaks. Maitsesta lihalõike soola-pipraga. Kuumuta pannil õli ja prae lihalõigud mõlemalt poolt pruuniks.
Tõsta praetud lihalõigud suuremasse ahjuvormi üksteise kõrvale. Määri igale lihalõigule supilusikatäis majoneesi.
Puhasta sibulad, viiluta õhukeselt. Kuumuta pannil või, lisa sibulaviilud ja prae madalal kuumusel kuni sibul on pehme. Jaota praetud sibul lihalõikudele.
Kalla ahjuvormi õunamahl või vesi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Enne serveerimist lase 10 minutit fooliumi all seista.


Retsept valmis koostöös Salvestiga

Kommentaare ei ole: