teisipäev, 11. oktoober 2016

Peediorsoto

Kruupidest valmistatud road on sügishooajal minu lemmikud. Miks mitte tuunida orsotot hooajaliste köögiviljadega. Seekord läks lisandiks punapeet.

Orsoto valmistamine käib kergelt, tuleb vaid valvas olla, et kruubid kuivale ei jääks, lisades pannile jaokaupa puljongit. Peediorsoto saab mahlane ja kaunivärviline.
Mulle meeldib serveerimisel lisada törtsu hapukoort.

Vaata ka porgandiorsoto ja kõrvitsaga valmistatud orsoto retsepte.


Peediorsoto

1 sibul
2 küüslauguküünt
4 väiksemat peeti
2 dl odrakruupe
1,5 dl kuiva valget veini
1-1,5 l kuuma köögiviljapuljongit
1 sl värsket tüümiani

Haki sibul ja küüslauk, riivi peet peene riiviga. Kuumuta pannil õli, hauta sibulat madalal kuumusel. Lisa pannile küüslauk ja riivitud peet. Kuumuta paar minutit. Pese kruubid voolava vee all ja lisa pannile. Tõsta kuumust, lisa vein ja lase aurustuda. Vala pannile niipalju kuuma puljongit, et kruubid saaksid kaetud. Lase keskmisel kuumusel haududa. Kui puljong on peaaegu imendunud, lisa taas paar kulbitäit puljongit. Jätka puljongi lisamist kuni kruubid on pehmeks haudunud, sealjuures orsotot aeg-ajalt segades. Sega juurde värske tüümian. Serveeri.

Kommentaare ei ole: