neljapäev, 15. september 2016

Klassikaline borš

Borš on üks minu lemmiksuppe, mida ma võin süüa kasvõi iga nädal. Supi jaoks köögiviljade hakkimine ja hautamine võtab omajagu aega, kuid tulemus on seda väärt. Isekeedetud boršile vastast ei ole. Samuti söövad seda lapsed hea meelega. Supile ma üldjuhul liha ei lisa, kui aga juhtub olema eilseid praejääke, siis need sobivad küll hästi. Tavapärasteks lisandideks on hapukoor ja värske supiroheline.
Samas iga kord ei ole supi valmistamiseks nii palju aega, olen viimastel aastatel valmistanud boršipõhja purki, mida siis talvel saab hetkega maitsvaks supiks keeta. 

Klassikaline borš
2 porgandit
2 suuremat peeti
300 g kapsast
4-5 tomatit
2 sibulat
2-3 loorberilehte
5 tera musta piprat
3 sl õli
5 sl suhkrut
1 sl soola
1 liiter vett
1 sl 30% äädikat
tilli 

serveerimiseks hapukoort ja/või maitserohelist

Riivi jämedalt peet ja porgand. Ribasta kapsas. Tükelda tomatid, haki sibul. Kuumuta suure poti põhjas õli. Kuumuta porgandit ja peeti õlis mõnednminutid. Lisa kapsas. Maitsesta suhkru, soola, loorberi ja pipraga. Kuumuta kaane all 20 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa tomat ja sibul, kuumuta veel 20 minutit, taas aeg-ajalt segades. Lisa vesi, äädikas, hakitud till ning keeda 2–3 minutit. Serveeri borši hakitud tilli ja hapukoorega.


Kommentaare ei ole: