neljapäev, 11. august 2016

Õuna-martsipanikook

Esimesed õunad on valmis ja seega igati paslik üks õunakook ahju pista. See lihtne ja kodune õunakook martsipaniga maitseb eriti hästi ahjusoojalt koos klaasitäie külma piimaga.
Kasutasin koogi tegemisel valge klaari õunu. Kuna kasutasin koduaia õunu, siis tükeldasin need koos koortega, eemaldades vaid südamiku ja plekilised kohad. Koogi peal on mõnus karamelline ja krõmpsuv purukate.



Õuna-martsipanikook

3-4 väiksemat õuna
100 g martsipanimassi
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
0.5 dl suhkrut
1 muna
1,5 dl piima
50 g sulatatud võid

Kate:
30 g külma võid
4 sl demerara suhkrut
3 sl jahu


Tükelda õunad väiksemateks kuubikuteks. Riivi martsipanimass (martsipanimassi riivimine õnnestub hõlpsamalt kui hoiad massi eelnevalt külmkapis). Sega omavahel kuivained. Teises kausis klopi muna piimaga lahti. Nirista juurde jahtunud sulatatud või.  Lisa muna-piimasegu kuivainetele, viimasena sega hulka riivitud martsipan ja õunatükid. Sega korralikult läbi ja kummuta tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 või 26 cm lahtikäivasse koogivormi. Katte jaoks haki külm või, suhkru ja jahu peenikeseks puruks. Puista koogile. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 35 minutit.

Kommentaare ei ole: