Marjapõõsad on lausa lookas ja kui isu marjadest täis
söödud, tuleks neist üks mõnus moos kokku keeta. Mustasõstrad on praegu eriti
aromaatsed ja mahlased. Kuna küpsed sõstrad sisaldavad rohkelt vedelikku
tarretavat pektiini, saab marjadest mõnusa marmelaadi valmistada. Hea talvel
röstsaiale määrida või hoopis põnevaks lisandiks lihatoidu kõrvale.
Augustikuu jooksul võib minu retsepte leida ka Iluguru.ee kuu blogija rubriigist.
Mustasõstramarmelaad
1 kg mustasõstraid (vartest puhastada ei ole vaja)
800 g suhkrut
1 sidruni mahl
0,5 tl kaneeli
Pane mustasõstrad koos vartega potti, lisa veidi vett.
Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kuni mustasõstrad on pehmed. Nõruta
saadud mass läbi sõela. Vala mahl uuesti potti, lisa suhkur, sidrunimahl ja
kaneel. Lase tasasel tulel keeda 20 minutit. Tõsta steriliseeritud purkidesse
ja kaaneta.
Kommentaarid