Nädalavahetusel viska õhtusöögiks ahju porgandid, mis
küpsevad meeglasuuris magusaks ja krõmpsuks.
Glasuuritud porgandeid on väga lihtne valmistada. Mida
peenemad kangid lõikad, seda kiiremini need ka valmivad. Särtsakust lisab
palsamiveiniäädikas. Viimase maitselihvi annab peale puistatud värske tüümian.
Glasuuritud porgandid
250 g porgandeid
Glasuur:
2 sl sulatatud võid
1 küüslauguküüs
2 sl vedelat mett
2 sl palsamiveiniäädikat
soola
musta pipart
serveerimiseks värsket tüümiani
Tükelda porgandid kangideks. Sega omavahel glasuuri
koostisained. Vala glasuur porganditele ja sega korralikult läbi. Rösti
porgandeid 220-kraadises ahjus 30-45 minutit kuni porgandid on parajalt
krõmpsud. Serveerimisel puista peale värsket tüümani.
Kommentaarid