reede, 1. aprill 2016

Juustupirukas krevettidega

Nädalavahetus on ees ja mulle meeldib siis alati suurem küpsetamine või kokkamine ette võtta. Tööpäevad on tavapäraseid tegemisi-toimetamisi täis ja aeg kipub ikka käest libisema.
Siinkohal olgu ära toodud mõnusa juustupiruka retsept, mida pakkusin külalistele eelmisel lihavõtte-nädalavahetusel. Põhi on muretainast, täidises kasutasin magusamaitselist emmentali ja kodujuustu ning väikeseid krevette. Pirukas sai mõnusalt krõbe ja õhuke.


Juustupirukas krevettidega

Põhi:
3 dl jahu
125 g võid
1 sl vett
näpuotsatäis soola

Täidis:
150 g riivitud emmentali juustu
150 g kodujuustu
1 muna
2 dl rõõska koort
soola-pipart
100 g kooritud krevette

Põhja jaoks sega kõik koostisained omavahel ning suru saadud tainas pirukavormi põhja ja äärtesse. Torka kahvliga põhjale augud. Tõsta pirukapõhi 1 tunniks külmkappi. Eelküpseta põhja 220-kraadises ahjus 10 minutit.
Täidise jaoks sega kõik ained omavahel, välja arvatud krevetid. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja puista peale krevetid. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 20 minutit või kuni pirukatäidis on hüübinud ja pealt kuldseks küpsenud.

Kommentaare ei ole: