teisipäev, 1. märts 2016

Krõbe ahjukana

Kuigi ahjukana ma väga tihti ei tee, kasutan just seda Thomas Kelleri retsepti kanaprae valmistamiseks. Ma isegi ei viitsi enam muid retsepte katsetada, see on nii lihtne viis kana valmistamiseks - vaja on vaid soola ja pipart, ei mingit õli ega marinaadi. Tulemuseks on mahlane ja krõbeda nahaga ahjukana.

Ahjukana kõrvale valmistan alati salati ja hapukoorekastme. Kastmeks segan kokku 100 g hapukoort ja maitse järgi ketšupit. See kombinatsioon pärineb minu lapsepõlvest ja kuulub siiani kohustuslikult ahjukana kõrvale :)


Krõbe ahjukana

1,5 kg kana
soolahelbeid
värskelt jahvatatud musta pipart

Hõõru kana julgelt soolahelveste ja musta pipraga. Aseta kana selili ahjuvormi. Seo jalad puuvillase nööriga kokku. Soovi korral raputa peale veel soolahelbeid.
Küpseta kana 30 minutit eelkuumutatud 230-kraadises ahjus. Seejärel alanda kuumust 200 kraadini ja küpseta veel 30 minutit kuni kana on küps. Võta kana ahjust välja, kasta ahjuvormi põhjast küpsetamisest tekkinud mahlaga, seejärel kata fooliumiga ja lase 15 minutit puhata. Serveeeri.

Kommentaare ei ole: