laupäev, 19. märts 2016

Juusturullid spinatiga

Nädalavahetuse hommikutel on nii mõnus nautida hommikusöögiks värskeid saiakesi. Kuna kodu lähedal mul ühtegi pagariäri ei asu, siis tuleb ise küpsetada. See ei võta üldse kaua aega, kui tõstad eelmisel õhtul külmutatud taina tavakülmkappi sulama (taigna sulamiseks toatemperatuuril kulub umbes 30 minutit). Valmistamiseks umbes 10 minutit ja teine kümmekond minutit küpsetamiseks.

Kuna õues on juba päikseliselt kaunis ilm, siis pirukad said ka kevadiselt rohelised. Vahele raputasin kreeka pähkleid ja viiludena müüdavat Gouda juustu.


Juusturullid spinatiga

20 tk
ettevalmistamiseks 10 min, küpsetamiseks 10 min
lihtne

400 g pärmi-lehttainast
100 g külmutatud hakitud spinatit
100 g naturaalset toorjuustu
2-3 sl hakitud kreeka pähkleid
8-10 viilu Gouda juustu

Pane spinat kaussi ja vala peale kuum vesi. Lase sulada ja seejärel nõruta kuivaks. Sega spinat toorjuustuga.
Laota pärmi-lehttainas lauale (rullida ei ole vaja). Määri peale spinati-toorjuust ja puista üle hakitud kreeka pähklitega. Laota peale juustuviilud. Keera tainas ettevaatlikult laiemast küljest rulli. Lõika rull 1-2 cm viiludeks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures 10-12 minutit.

Retsept valmis koostöös Synnovega

1 kommentaar:

Helen ütles ...

Väga maitsvad tulid, teen ka kindlasti neid edaspidi! Aitäh jälle hea retsepti eest:)