esmaspäev, 30. november 2015

Koorene ahjupasta lõhega

Kiire retseptisoovitus esmaspäeva õhtuks. Ahjupasta on tore vaheldus tavapärasele pastale, lisaks jätab perenaisele pooltunnikese vaba aega.
Seekord läks ahju pasta värske lõhe ja koorese tomatikastmega. Pasta jäta keetmisel kindlasti "pooltooreks", sest ahjus küpseb see edasi. Peale puistasin saiakuubikauid ja tugevamaitselist Pikantset juustu, mis roa valmides kenasti krõbedaks küpsesid.



Koorene ahjupasta lõhega

4 sööjale

200 g pastat
500 g lõhefileed
2 dl rõõska koort
3 sl tomatipastat
soola-pipart
3 viilu saia
75 g toorjuustu
75 g Pikantset juustu


Keeda pasta soolases vees veidi vähem kui al dente (pasta küpseb ahjus edasi), kurna. Eemalda lõhefileelt luud ja nahk. Tükelda kala kuubikuteks. Laota lõhetükid ahjuvormi põhjale. Vala peale keedetud pasta. Kastmeks sega rõõsk koor tomatipastaga, maitsesta soola-pipraga. Vala kooresegu makaronide peale. Tükelda sai ja laota peale. Tõsta peale toorjuustu tükikesi, viimaks puista vorm üle tükeldatud pikantse juustuga. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.

Retsept valmis koostöös Synnovega

neljapäev, 19. november 2015

Röstitud peedi salat kreeka pähklite ja sinihallitusjuustuga

Värsked rohelised salatid on unustatud koos suvesoojaga ja uued tegijad on ahjus küpsetatud köögiviljad. Tavaliselt viskan köögiviljad lihtsalt koos liha ja kartulitega ahju, kuid teinekord tekib isu teha midagi teistsugust ja erilisemat.
Ahjus röstitud peet saab magusa maitse ja koos pikantse sinihallitusjuustuga moodustab imehea koosluse.


Röstitud peedi salat kreeka pähklite ja sinihallitusjuustuga

8 keskmise suurusega peeti
2 küüslauguküünt
oliivõli
soola
110 g sinihallitusjuustu
50 g kreeka pähkleid

Koori ja lõika peedid sektoriteks. Lao ahjuvormi. Lisa terved koorimata küüslauguküüned, nirista peale õli ja maitsesta vähese soolaga. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30-45 minutit kuni peedid on küpsed.
Tõsta peeditükid serveerimisalusele. Murenda peale sinihallitusjuust ja kreeka pähklid. Serveeri kohe.

Retsept valmis koostöös Synnovega

laupäev, 7. november 2015

Šokolaadivahutort

Veel jõuab homseks isadepäevaks uhke tordi küpsetada. Üdini šokolaadine, kuid siiski mitte väga magus.  Kakaobiskviidi vahel šokolaadivaht, vahekihiks hapukas moos ja beseeküpsised.


Šokolaadivahutort

Biskviit:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
1,4 dl kartulitärklist
2 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
100 g beseeküpsiseid
1 dl haput moosi (kasutasin punasesõstramoosi)

Šokolaadivaht:
400 ml rõõska koort
200 g tumedat šokolaadi
2 muna

Peale:
200 g piimašokolaadi
mõned beseeküpsiseid

Vahusta muna suhkruga kohevaks vahuks. Sõelu hulka omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Biskviidi küpsust kontrolli puutikuga. Jäta biskviit koos vormiga jahtuma. Jahtunud biskviit lõika kolmeks kihiks.
Šokolaadivahu jaoks sulata šokolaad, lase veidi jahtuda. Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks. Klopi munad kahvliga lahti, sega šokolaadi hulka. Seejärel sega hulkade kaupa šokolaadi hulka vahustatud koor.
Tordi kokkupanekuks määri alumisele kihile moosi, lao peale beseeküpsised ja kata poole koguse šokolaadivahuga. Tõsta peale teine biskviit. Määri peale ülejäänud šokolaadivaht ja kata viimase biskviidikihiga. Sulata piimašokolaad, nirista tordile. Kaunista beseeküpsistega.