teisipäev, 28. aprill 2015

Avokaado-kurgisalat krevettidega

Tavaline kraam, mida ma köögiviljaosakonnas poekorvi tõstan, on kurk, tomatid ja banaanid. Nüüd aga on lisandunud siia nimistusse ka avokaado. Harilikult söön avokaadot lihtsalt leivale määritult, peal juustuviil. Paremal juhul teen salati. Seekord aga tegin salati, mis sobib ka leiva peale.

Kevadiselt heleroheline salat avokaadost, värskest kurgist ja krevettidest. Väga hästi sobib salatile lisada üks keedetud muna, nii saad tõeliselt tervisliku ja toitva eine.



Avokaado-kurgisalat krevettidega

2 avokaadot
pool kurki
300 g krevette soolvees
3-4 sl majoneesi
1 sl sidrunimahla
soola-pipart

Lõika avokaado pikuti pooleks, eemalda seemne ja uurista viljaliha lusikaga välja.  Suru avokaado viljaliha kahvliga katki, lisa sidrunimahl, majonees ja peeneks hakitud kurk.  Sega juurde krevetid. Maitsesta soola-pipraga.



laupäev, 4. aprill 2015

Kana-juustusalat

Kiirelt veel üks salatiretsept, mis sai nii hea, et tuleb ikka kirja panna. Salati tegin kodus leiduvatest komponentidest, muidugi ei pea koostisosades ja kogustes näpuga järge ajama. Segage vaid kokku kodus leiduv ja mõnus salatiamps ongi valmis. Pidulikumal puhul serveeri pokaalides.


Kana-juustusalat

4 sööjale

400 g küpsetatud või grillitud kanaliha
1 suur õun
150 g juustu
200 g maitsestamata jogurtit
100 g majoneesi
rohelist sibulat
tilli
soola

Rebi kanaliha kaussi. Lisa tükeldatud õun ja jämeda riiviga riivitud juust. Sega omavahel maitsestamata jogurt ja majonees, vala kaste salatile. Puista peale rohelist sibulat ja hakitud tilli. Sega korralikult läbi. Lase vähemalt tund aega jahedas maitsestuda. Vajadusel maitsesta soolaga.



neljapäev, 2. aprill 2015

Martsipanipasha marmelaaditükkidega

Igal aastal teen ma kaks pashat - kindlaks lemmikuks on keedukreemiga pasha ja teise uue retsepti järgi. Uueks tulijaks sai seekord martsipanipasha, kuhu lisatud heldelt värvilisi marmelaaditükke.

Pasha valmistamisel on kaks meetodit - kuumutamata ja kuumutatud pasha. Kuigi kuumutamata pasha valmistamine tundub lihtsam, siis mulle meeldib ikkagi kuumutatud variant, sest tänu lisatud munale muutub kohupiim kreemjaks. Selles retseptis on kohupiimale lisatud maitsestamata jogurtit, mistõttu kohupiimamass jääb mahlane. Ja nagu ikka - kohupiimadest tuleks eelistada just rasvasemat varianti, mina kasutan pasha tegemiseks lausa 12% kohupiima.




Martsipanipasha marmelaaditükkidega

100 g võid
4 muna
1 dl suhkrut
500 g rasvast kohupiima
200 g martsipanimassi
100 g haput marmelaadi
200 g maitsestamata jogurtit

Sulata potis või, sega juurde munad ja suhkur.  Lisa kohupiim. Tükelda marmelaad ja martsipan väiksemateks tükkideks ning sega kohupiima hulka.
Vala kohupiimamass marliga vooderdatud sõelale. Aseta sõel kausi kohale nõrguma, pane peale raskus. Jäta üleöö külmikusse nõrguma. Serveerimiseks kummuta taldrikule.