laupäev, 12. detsember 2015

Pidusai martsipani, rosinate ja pähklitega

Pidusaia jõulusem variant, kus täidisesse lisatud martsipani, rosinad, jõhvikaid ja pistaatsiapähkleid. Advendi puhul tegin pidusaia kuusekujulisena, kuid võib ka rullid lihtsalt ahjuvormi laduda.



Pidusai martsipani, rosinate ja pähklitega

Tainas:
1 pakk kuivpärmi
300 g jahu
50 g suhkrut
0,25 tl soola
1,5 dl käesooja vett
100 g sulatatud võid

Täidis:
100 g toorjuustu
1 sl purustatud kardemoni
100 g martsipanimassi
1 peotäis rosinaid
1 peotäis kuivatatud jõhvikaid
1 peotäis pistaatsiapähkleid (ilma soolata)

määrimiseks muna

Sega suures kausis kuivpärm, jahu, suhkur ja sool. Lisa vesi ja seejürel jahtunud sulavõi. Sõtku tainas ühtlaseks. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida 1 tund.
Kummuta tainas jahusele lauale. Rulli nelinurkseks. Määri taignale toorjuust, raputa peale kardemon. Puista peale riivitud martsipan, rosinad, jõhvikad ja pistaatsiapähklid.
Keera tainas pikemast otsast rulli ja lõika umbes 3-5 cm pikkuseks tükiks. Lao rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuusekujuliselt. Määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus 20 minutit.

Kommentaare ei ole: