reede, 23. oktoober 2015

Lihtne singi-pastasalat

Ühel õhtul tabas mind soov süüa head vanakooli koorest salatit. Kuna kartulisalati valmistamine võtnuks aega ja pealegi oli külmkapp nädala lõpuks üsna tühjaks saanud, siis tegin kiiresti ühe pastasalati. Hommikust oli üle jäänud paar keedetud muna, seega tuli vaid pasta keema panna ja teised komponendid hakkida. 
Mulle meeldib salatis kasutada väikeseid sarvekesi või rissoni pastat, mis meenutab väljanägemiselt riisi. Lisaks muna, kurk ja sink, majonees-hapukoor ning maitsev pastasalat ongi valmis. Sööma võib muidugi kohe asuda, aga salat on parim peale mõningast seismist.


Lihtne singi-pastasalat

2 dl rissoni vm pastat
200 g sinki
1/2 kurki
2 keedetud muna
100 g hapukoort
100 g majoneesi
soola

Keeda pasta soolaga maitsestatud veel al dente. Valmis pasta vala sõelale ja jahuta jooksva külma vee all. Haki sink, kurk ja muna väikesteks tükkideks, pane koos pastaga suurde kaussi. Sega hapukoor ja majonees, vajadusel maitsesta soolaga. Vala kaste salatile, sega läbi. Tõsta 30 minutiks külmkappi maitsestuma.


Kommentaare ei ole: