esmaspäev, 5. oktoober 2015

Hakklihaga ühepajatoit

Jagan blogilugejatega ühte head argiõhtu retsepti. Tavapärane ühepajatoit, hautatud liha ja kapsaga, ei ole kunagi minu lemmikute hulka kuulunud, kuid see tomatikastmega variant maitseb palju paremini ja on leidnud koha meie püsimenüüs.
Kiirematel aegadel, kui pole mahti pliidi ääres seista, olen ühepajatoitu edukalt valmistanud ka ahjus. Selleks pruunistan hakkliha ja köögiviljad ahjupotis ning valan peale puljongi. Küpsetan ahjus 200 kraadi juures 45-60 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Seejärel lisan tomatikastme ja maitsestan ning lasen 10 min kaane all veel seista. Serveerimisel puistan peale maitserohelist.


Hakklihaga ühepajatoit

500 g hakkliha
1 sibul
6 kartulit
3 porgandit
1 kaalikas
1 l puljongit
400 g ube tomatikastmes
2-3 sl tomatikastet
2 sl Worcesteri kastet
soola pipart

serveerimiseks maitserohelist (till, petersell, roheline sibul)

Puhasta köögiviljad ja lõika suupärasteks tükkideks.
Kuumuta pannil õli, pruunista hakkliha. Lisa ülejäänud köögiviljad ja vala peale kuum puljong. Keeda tasasel tulel 30 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Sega hulka oakonserv, maitsesta Worcesteri kastme ja soola-pipraga. Serveerimisel puista peale maitserohelist.

Algretsept: Nami-Nami

Kommentaare ei ole: