teisipäev, 15. september 2015

Suus sulav õunakook

Õunahooaeg on täies hoos ja seega pole sugugi patt maiustada ühe maitsav õunakoogiga.
Idee koogi küpsetamiseks leidsin Angeelika Kangi raamatust Ahjusoe. Nagu algretseptis lubatakse, tõepoolest kook sulab suus, sest sisaldab jahu asemel suuremalt jaolt kartulitärklist. Lisaks mõnus kaneeli-suhkru-õuna maitsekooslus.


Suus sulav õunakook

200 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
2 dl kartulitärklist
2 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3-4 õuna
1 sl suhkrut
2 tl kaneeli

Vahusta või suhkruga kohevaks. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega hulka omavahel segatud kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24-cm läbimõõduga koogivormi.
Lõika õun õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga. Torka õunaviilud serva pidi taignasse. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

Kommentaare ei ole: