esmaspäev, 16. märts 2015

Parmesani-kõrvitsasupp

Kui eelmises retseptis kasutasin ära viimased suvemarjad sügavkülmast, siis samamoodi tuleks enne suurt suve ära tarbida kapi otsas tõstetud kõrvitsad. Minul igaljuhul on garaažiriiulil üks selline seismas.

Selles kõrvitsasupis on ohtralt parmesani ja et supp ikka rammusam oleks, siis ka paras ports toorjuustu. Kui tavaliselt viskan parmesani kõva otsa ära, siis seekord tuleks see esiti hoopis supi sisse visata, et parmesani maitse rohkem esile tuleks. Maitsestamisel piisab vaid soolast ja veidikesest muskaatpähklit.


Parmesani-kõrvitsasupp

1 kg kõrvitsat (puhastatult)
50 g võid
1 väiksem porru
2 küüslauguküünt
100 g parmesani juustu
1 loorberileht
500 ml kanapuljongit
150 g naturaalset toorjuustu
muskaatpähklit
soola

Puhasta ja viiluta porru valge osa. Kuumuta potis või, lisa porru ja hauta mõni minut. Lisa tükeldatud kõrvits ja purustatud küüslauk, hauta 5 minutit. Riivi juust ja lõika juustult ära kõva ots, pane juustukonts koos loorberilehega potti kõrvitsa hulka. Lisa kuum puljong, keeda madalal tulel umbes 20 minutit või kuni kõrvits on pehme. Eemalda supist juustukonts ja loorberileht, seejärel püreesta supp saumikseriga. Kuumuta supp uuesti keemiseni, lisa toorjuust, sega ühtlaseks. Maitsesta supp riivitud muskaatpähkli ja soolaga. Serveerimisel nirista peale oliivõli ja puista peale riivitud juustu.



Retsept valmis koostöös Synnovega

Kommentaare ei ole: