neljapäev, 15. jaanuar 2015

Kalarullid ürdivõi täidisega


Et mitte lihtsalt niisama kala jälle praadida, täitsin kalafileed ürdivõiga ja keerasin hoopis rulli. Hea lihtne retsept ja vähese vaevaga saab valmistada mõnusa kalaroa. 
Kala puhul tuleks kindlasti eelistada värsket kala, sulatatud kala võib jääda maitsetu ja vesine.



Kalarullid ürdivõi täidisega

4 sööjale

8 valge kala fileed (koha, latikas, lest)
50 g toasooja võid
2 sl hakitud värskeid ürte (till, petersell)
2 muna
1-2 dl jahu
soola

Sega toasoe või hakitud ürtidega ja veidikese soolaga. Tõsta ürdivõi külmkappi tahenema. Maitsesta kalafileed soolaga ja tõsta igale fileetükile teelusikatäis ürdivõid. Rulli filee kokku ja kinnita tikuga. Kasta rullid esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja jälle jahusse. Prae pannil kuldseks ja tõsta veel 5-7 minutiks 200-kraadisesse ahju järelküpsema.

1 kommentaar:

Martiina Anni ütles ...

Väga tore mõte!