neljapäev, 29. jaanuar 2015

Fenkoli-redisesalat

Fenkol on selline köögivili, mida kas armastad või ei meeldi kohe üldse. Ta on nii omapärase aniisi maitsega, mis võib tunduda mõnele konservatiivsemale sööjale isegi liiga vänge. Mulle fenkol meeldib, eriti salatis. Olen proovinud fenkolist ka suppi teha, kuid värskena salatis on ikka maitsekam.

Õhtusöögiks ideid otsides, jäi Jamie Oliveri raamatust, 30 minuti road, silma see retsept, mis algselt oli maitsestatud sidrunimahla ja oliivõliga, kuid minu jaoks jäi see liiga hapu ja lisasin omaltpoolt veidike mett. Sai kevadiselt särtsakas salat.



Fenkoli-redisesalat

1 fenkolimugul
8-10 redist
oliivõli
1 sidrun
mett
soola
pipart

Puhasta fenkol ja redised. Viiluta hästi õhukeselt. Kastmeks sega oliiõli poole sidruni mahlaga, maitsesta mee, soola ja musta pipraga. Vala kaste salatile, sega läbi.

Kommentaare ei ole: