teisipäev, 28. oktoober 2014

Õllene sibulasupp juustusaiadega

Teades, et pliidil on ootamas potitäis aromaatset sibulasuppi, paneb tõsiselt pingutama, et selle lõõtsuva tuulega ühes tükis koju jõuda. 
Kiirelt lõigata saiast mõnusad viilud, millele peale ohtralt juustu ning lõpuks kõik ahju grilli alla. Nii hea, et märkamatult lõikad uued saiaviilud, peale veel rohkem juustu ja naudid juba teist kausitäit. Mõnus sügis...

Selles sibulasupis on veini asemel kasutatud õlut. Kes alkoholi ei soovi kasutada, võib selle ka lisamata jätta, kuid sellevõrra jääb supp maitsevaesemaks.

Proovi ka seda lihtsat sibulasuppi


Õllene sibulasupp juustusaiadega

4 sööjale

6 suurt sibulat
50 g võid
1 tl pruuni suhkrut
0,5 tl soola
musta pipart
1 tl kuivatatud tüümiani
1 sl jahu
1 dl õlut
1 l kuuma puljongit

8 saiaviilu
100 g Pikantset Juustu


Koori ja viiluta sibulad õhukeselt. Kuumuta paksupõhjalises potis või, lisa sibulad, suhkur, sool, veidi pipart, tüümian ja hauta madalal kuumusel pehmeks (ca 20 minutit). Raputa sibulatele jahu, sega läbi. Lisa õlu, keeda 5 minutit, et alkohol eralduks. Vala peale kuum puljong, keeda madalal tulel 1 tund. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
Tõsta supp kuumakindlatesse kaussidesse. Aseta supile saiaviilud, puista peale ohtralt riivitud juustu. Grilli 220-kraadises ahjus kuni juustusaiad on kuldpruunid. Tõsta kuumas kausid ettevaatlikult ahjust välja ja serveeri.


Retsept valmis koostöös Synnovega

neljapäev, 9. oktoober 2014

Peekonisse mähitud kanarullid pestotäidisega

Need kanarullid on mul juba ammu kirja pandud, aga miskipärast avaldamine on kahe silma vahele jäänud. Kuna seda on mitmeid kordi küsitud, siis nüüd on retsept kõigile kättesaadav.

Kanarullid on piisavalt lihtne valmistada argiõhtul, aga küllalt erilised, et pakkuda ka pidulaual. Kui karulaugupestot käepärast pole, võib selle asendada tavalise pestoga, kuhu lisatud veidi pressitud küüslauku. 

Kasutasin rullide valmistamiseks kana kintsuliha, mis on mahlasem kui filee, kuid samas ajab ka fileetükk asja ära - ümber mässitud peekon aitab mahlasust säilitada.


Peekonisse mähitud kanarullid pestotäidisega

4-6 sööjale

6 nahata ja kondita kana kintsuliha tükki
4 sl karulaugupestot või 4 sl pestot ja pool küüslauguküünt
50 g riivitud parmesani
6 õhukest peekoniviilu

Pane ahi 200 kraadile soojenema ja tõsta ahju ka õlitatud praepann.
Täidiseks sega karulaugupesto ja riivitud parmesan. Tõsta supilusikatäis pesto-juustusegu lihatükile, keera kokku ja rulli ülejäänud pesto-juustutäidises, et ka välispind saab kaetud. Mähi ümber peekoniviil ja aseta liitekoht allpool eelsoojendatud praepannile. Küpseta ahjus 30 minutit või kuni kanatükid on küpsed.