teisipäev, 9. september 2014

Mustikabrownie

Kui õudsalt isutab šokolaadikoogi järele, pole midagi ahvatlevamat kui üks tummine brownie. Brownie valmistamine käib eriti lihtsalt ja kiiresti, paraku peab ütlema, et sama kiirsti saab see mõnus maius ka otsa.
Lisasin brownile värskeid mustikaid, sama hästi sobivad ka külmutatud marjad.


Mustikabrownie

50 g võid
100 g tumedat šokolaadi
2 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
1 dl mandlijahu
2 dl mustikaid

Pane või ja šokolaad potti, sulata madalal kuumusel ning jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga, nirista hulka või-šokolaadisegu. Sega juurde jahu ja mandijahu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20x30 suurusega vormi. Puista peale mustikad. Küpseta 150-kraadises ahjus 35 minutit.

reede, 5. september 2014

Koorene aedviljaroog

Kirjutan lõpuks üles ühe parima aedviljaroa retsepti, mis iseäranis palju leiab tegemist just sügishooajal kui aiast saab värskeid aedvilju.
Kui kasutada erivärvilisi aedvilju, kollast paprikat, rohelist suvikõrvitsat ja punast tomatit, saab roog nii kaunis, et söö või silmadega! Juustuga üleküpsetatud krõbedad saiaviilud peal on eriti maitsvad, nende pärast võib lausa kaklema minna.

Tõeline sügishooaja maiuspala!


Koorene aedviljaroog

4 sööjale

1 paprika
1 väiksem suvikõrvits
3-4 tomatit
250 ml rõõska koort
värsket tüümiani
soola-pipart
2 täistera saiaviilu
50 g riivitud kõva juustu

Tükelda köögiviljad. Kuumuta pannil veidi õli, lisa paprika. Lase paprikal haududa, seejärel lisa tükeldatud suvikõrvits ja tomatid ning värske tüümiani lehed. Hauta kuni köögiviljad on enam-vähem pehmed. Vala peale koor, maitsesta soola-pipraga. Lase paar minutit podiseda.
Lõika saiaviilud neljaks kolmnurgaks. Torka saiaviilud aedviljade vahele, puista peale riivitud juust. Küpseta 200 kraadises ahjus kuni roog on pealt kenasti pruunistunud.