neljapäev, 19. juuni 2014

Krõbesaiad karulaugupesto ja toorsalaamivorstiga

Suvistel grilliõhtutel püüan külalistele ikka alati pakkuda midagi rohkemat kui vardasse aetud liha ja kurgi-tomatisalat. Mõnusad ampsud saab valmistada ciabattast, mille katmiseks on erinevaid võimalusi lõputult, alates pasteedist lõpetades magusa kohupiimaga.

Seekord sai katteks karulaugupesto ja toorsalaamivorst. Vorst on Itaalia päritolu ja valmistatud ainult puhtast sealihast, ilma ühegi lisaaineta. Tõeliselt hea ka niisama viilutatuna pakkuda.
Kui karulauku ei ole käepärast võtta, sobib pestot valmistada ka basiilikust. Sel juhul hõõru ciabattaviilusid enne ahjupanekut küüslauguküünega.




Krõbesaiad karulaugupesto ja toorsalaamivorstiga

16 tk

1 ciabatta
oliivõli
100 g toorsalaamivorsti

Karulaugupesto:
30 g karulauku
10 g mandleid
20 g kõvemat parmesani tüüpi juustu
0,5 dl oliivõli

Pese karulaugulehed ja kuivata. Lõika juust väiksemateks tükkideks ning pane koos karulaugu ja mandlitega köögikombaini. Lisa veidi õli ja peenesta. Nirista juurde ülejäänud õli kuni saavutad sobiva tekstuuriga pesto.

Viiluta ciabatta, tõsta saiaviilud ahjuplaadile ja nirista peale oliivõli. Rösti ahjus grillrežiimil kuni saiad on veidi pruunistunud. Määri jahtunud saiaviiludele karulaugupestot ja aseta peale toorsalaamiviil.

Retsept valmis koostöös Synnovega

kolmapäev, 11. juuni 2014

Rabarberi-šokolaadikook

Nädalavahetusel tabas mind ootamatult suur šokolaadikoogi isu - mõeldud-tehtud. Vastavalt hooajale peab praegu koogis ka kindlasti rabarberit leiduma. Esiti tundus võõras rabarberi-šokolaadi kombinatsioon, aga tasus proovimist ja tasub mainida, et maitses hästi. Hästi pehme, tummine, veidi isegi brownie moodi kook. Sama mõnus ka paar päeva hiljem,


Rabarberi-šokolaadikook

200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
4 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
300 g rabarberit

Sulata paksupõhjalises potis või. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega kuni tükid on sulanud. Vahusta munad suhkruga, sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa juurde šokolaadi-võisegu ja sega ühtlaseks. Viimaks sega hulka tükeldatud rabarber. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26-cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.