pühapäev, 30. märts 2014

Pastasalat lõhe ja avokaadoga

Päevad on nüüd pikemad ja valgemad, hing ihkab miskit kerget ja kevadehõngulist - ka organism tahab rohkem värsket.
Tõdedes, et pastasalatit pole ammu teinud, siis sai see viga parandatud. Krõmpsuv salat, pasta, avokaado, lõhefilee ning salat ongi juba taldrikul valmis. Täpseid koguseid järgima ei pea, kõike võib enda soovi kohaselt lisada.


Pastasalat lõhe ja avokaadoga

4 sööjale

400 g Veski Mati fusilli pastat
200 g lõhet
2 avokaadot
erinevaid salatilehti (lambasalat, salatsigur, rukola)

Kaste
200 g hapukoort
2 sl mahedat sinepit
1 sl valge veini äädikat
2 sl hakitud tilli
soola

Keeda pasta soolases vees al dente. Jahuta.
Kuumuta pannil õli. Lisa lõhefilee ja prae nahk allpool 3-4 minutit, seejärel keera filee ringi ja prae veel paar minutit. Eemalda kalanahk ja tükelda filee kahvli abi.
Lõika avokaado pooleks ja eemalda seeme. Uurista viljaliha lusikaga koore seest välja ja lõika viiludeks.
Kastme jaoks sega kõik ained omavahel.
Puista taldrikule salatilehed. Peale jahtunud pasta, lõhetükid ja avokaadoviilud. Nirista peale kastet.


Retsept valmis koostöös Veski Matiga.

laupäev, 15. märts 2014

Kohvi-šokolaadikreem

Igapäevane kohvijooja ma ei ole, külas olles võtan tassikese koogi kõrvale, kuid hommikuse äratajana kofeiini ei vaja. Küll aga naudin ma värske kohvi aroomi ja armastan kohvi mõrkjat maitset toidus. Igasugused kohvikreemid, -koogid, -keeksid meeldivad mulle väga.

Siinkohal üks mõnus magustoit, kus kasutasin Kohvisemu värskelt jahvatatud kohviubasid Caprissimo, millest valmistatud kohv sai ülimalt aromaatne ja piisavalt kange.

Kohvi-šokolaadikreem on mõnus lõpetus pühapäevasele õhtusöögile, kuid ka piisavalt lihtne, et valmistada argiõhtul.


Kohvi-šokolaadikreem

2-4 sööjale

200 g toasooja toorjuustu
2 dl rõõska koort
4 sl kanget kohvi
200 g nutella šokolaadikreemi

Hõõru toasoe toorjuust kreemjaks, sega juurde kohv. Vahusta koor ja lisa kohvi-toorjuustukreemile. Viimaks sega juurde toasoe šokolaadikreem. Serveeri kohe. 

teisipäev, 4. märts 2014

Rukkikuklid kitsepiima kreemjuustu ja röstitud köömnetega

Vastlaliug jääb sel aastal tegemata, kuid kuklid saavad kindlasti söödud. Miks mitte küpsetada magusate kuklite asemel hoopis soolaseid, sobivad need ju väga hästi hernesupi kõrvaseks. Kuklite valmistamine käib lihtsalt, vahepeal tuleb taignal vaid lasta rahus kerkida, seejärel ümarateks kuklikesteks vormida ja siis ahju.
Kuklid on muidugi kõige maitsvamad ahjusoojana, peale törts röstitud köömnetega maitsestatud kreemjuustu, mis on tõesti hästi pehme ja siidine.

Pikka liugu sel aastal soovida ei saa, aga ilusat kevadeootust küll!


Rukkikuklid kitsepiima kreemjuustu ja röstitud köömnetega

Rukkikuklid

12 tk

2,5 dl rukkijahu
2,5 dl täisteranisujahu
1 pakk kuivpärmi
0,5 tl soola
3 dl käesooja vett
2 sl suhkrusiirupit
2 sl õli

Sega käesoe vesi õli ja siirupiga. Lisa hulka omavahel segatud kuivained ja töötle ühtlaseks tainaks. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida tund aega.
Kummuta tainas jahusele lauale, vormi kangiks ning lõika 12 tükiks. Vormi tükid kukliteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase veel 20 minutit kerkida.
Piserda kukleid sooja veega. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-12 minutit.


Kitsepiima kreemjuust röstitud köömnetega

150 g toasooja kreemjuustu
1 tl köömneid

Rösti köömneid kuumal pannil mõni minut. Lase veidi jahtuda ja sega köömned toasooja kreemjuustuga.

Retsept valmis koostöös Synnovega.