neljapäev, 30. jaanuar 2014

Salat aasiapärase sealihaga

Loetud tundide pärast algab Hiina kalendri järgi hobuse aasta. Selleks puhuks sobib hästi lauale kerge salat aasiapärase lihaga. Kuigi meie lauale nn hiinakaid eriti tihti ei satu, kuigi iseenesest mulle aasiapärased maitsed ja soolane-magus-vürtsikas-kooslus meeldib, siis see salat maitses kõigile.


Salat aasiapärase sealihaga

500 g karbonaadi vm sealiha
5-6 shampinjoni
1 paprika
erinevaid salatilehti
4-5 redist
5-6 kirsstomatit

Kaste:
1 küüslaugu küüs
1 punane tšilli
2 sl sojakastet
2 sl oliivõli
1 sl magusat tšillikastet
1 laimi mahl
1 tl fariinisuhkrut


Lõika liha ribadeks ja pruunista pannil. Kui liha on enam-vähem pruunistunud, lisa viilutatud shampinjonid ja paprika. Pruunista.
Kastme jaoks sega purustatud küüslauk ülejäänud kastmeainetega.
Vala kaste pannile ja kuumuta 1 minut.
Rebi salatilehed taldrikule. Lisa õhukeselt viilutatud redis ja sektoriteks lõigatud tomatid. Sega. Tõsta peale lihatükid ja vala üle pannile jäänud kastmega. Serveeri kohe.

kolmapäev, 15. jaanuar 2014

Koorene kartuli-soolalõhesalat

Nami-Namis on käimas kalasalatite kooskokkamine.

Justkui tellitult oli mul külmkapis ootamas karbike soolalõhet ning kuna eelmisest õhtust oli üle jäänud mõned keedetud pariisi kartulid, siis retsepti ma otsima ei hakanud, vaid keerasin kokku kõige tavalisema kartuli-soolalõhesalati. Kiirelt keetsin lisaks paar muna, hakkisin sibula ning segasin kokku kastme. Peale rohkelt värsket tilli. Kiirelt valmis ja väga maitsev!

Maitsvaid kalasalati valmistamise ideid leiad lisaks Nami-Nami kalasalatite teemast.


Koorene kartuli-soolalõhesalat

3-4 keedetud kartulit
1 punane sibul
1 muna
100 g soolalõhet

5 sl kreeka jogurtit
1 tl mahedat sinepit
sidrunimahla
soola-pipart
värsket hakitud tilli

Tükelda kartulid. Puhasta sibul ja viiluta õhukeselt. Lõika kala ja muna suupärasteks tükkideks. Tõsta kõik komponendid kaussi. Kastmeks sega maitsestamata jogurt sinepi, sidrunimahla, soola-pipraga. Sega kaste salati hulka, raputa peale hakitud tilli.

reede, 10. jaanuar 2014

Soojad sibula-juustusaiad

Viimasel ajal on meie hommikusöögilaual väga tihti kuumad võileivad. Ju on see  rõskest ja pimedast ilmast, et organism vajab kosutuseks sooja toitu.
Krõbedad sibula-juustusaiad on tõeline maiuspala. Sibualakatte võib juba varem valmis teha, siis pole muud kui juust peale ja ahju.


Soojad sibula-juustusaiad

4 tk

3-4 punast sibulat
2 sl pruuni suhkrut
veidi palsamiäädikat
0,5 dl vett
soola-pipart

4 saiaviilu
100 g tugevamaitselist juustu

Puhasta ja viiluta sibulad. Kuumuta pannil õli, hauta sibulaid kuni sibulad on pehmenenud (ära pruunista). Lisa suhkur, veidi palsamiäädikat ja vesi, hauta kuni vedelik on aurustunud. Maitsesta soola-pipraga.
Rösti saiaviilud. Tõsta igale saiale hautatud sibulaid, puista peale riivitud juustu ja grilli saiu 225-kraadises ahjus kuni juust on sulanud. Serveeri kohe.

Retsept: Sibulad ja laugud