teisipäev, 30. detsember 2014

Suupistesaiad ürditoorjuustu ja röstitud paprikaga

Aastavahetuseks pakun välja ühe kerge retsepti, mida on küsitud mitmeid kordi. Röstitud paprikaga suupistesaiu on lihtne valmistada ja punased paprikad näevad peolaual särtsakad välja.

Mulle meeldib toores paprika vaid salati sees, kuid pärast küpsetamist muutub paprika hoopis magusamaks ja maitsvamaks. Ja kuna hetkel poes saada vaid lõunamaades kasvanud paprikaid, siis ahjus grillimine annab paprikale rohkem maitset. Grillitud paprikaid võib edukalt säilitada külmkapis õli ja maitseainetega purki pandult.


Suupistesaiad ürditoorjuustu ja röstitud paprikaga

12 tk

2 suurt paprikat
veidi oliivõli

1 ciabatta
150 g toorjuustu maitserohelisega


Lõika paprikad pooleks ja puhasta seemnetest. Aseta paprikapoolikud nahk ülespoole ahjuvormi, nirista peale veidi oliivõli ning küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit kuni paprikad on pehmeks küpsenud. Võta ahjuvorm välja, kata pealt fooliumiga ja lase paprikatel jahtuda, nii et saad hõlpsasti eemaldada naha.
Viiluta ciabatta, määri peale ürditoorjuustu ning aseta kõige peale röstitud paprikaviil. Serveeri.

Retsept valmis koostöös Synnovega

Kommentaare ei ole: