teisipäev, 18. november 2014

Magus pirnipirukas Camembert juustuga

Pirn ja juust on alati kindla peale minek, mulle lihtsalt meeldib see magus-soolane maitse, mida pirni-juustukooslus annab. Klassikaline pirni-sinihallitusjuustupirukas on minu lemmik, eriti armastan seda valmistada jõulueelsel perioodil - siis lisan pirukale ka veidi piparkoogimaitset.

Seekord jagan magusa pirnipiruka retsepti, kus kasutasin pehmet Camembert juustu ja mille peale niristatud mesi kenasti karamellistub.


Magus pirnipirukas Camembert juustuga

Põhi:
3 dl jahu
125 g toasooja võid
1 dl suhkrut

Täidis:
3 muna
250 g hapukoort
3 sl heledat muscavado suhkrut
0,75 tl jahvatatud kardemoni
3 pirni
150 g Camembert juustu
2 sl mett

Hõõru toasoe või jahu ja suhkruga purutaoliseks massiks. Suru tainas 20x30 cm pirukavormi. Torka taignasse kahvliga augud ja küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.
Täidise jaoks sega lahtiklopitud munad hapukoorega, lisa suhkur ja kardemon. Vala täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ja lao peale õhukesteks viiludeks lõigatud pirn. Laota peale Camembert juustu viilud ja nirista peale mesi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit või kuni täidis on hüübinud. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.

Retsept valmis koostöös Synnovega

Kommentaare ei ole: