teisipäev, 28. oktoober 2014

Õllene sibulasupp juustusaiadega

Teades, et pliidil on ootamas potitäis aromaatset sibulasuppi, paneb tõsiselt pingutama, et selle lõõtsuva tuulega ühes tükis koju jõuda. 
Kiirelt lõigata saiast mõnusad viilud, millele peale ohtralt juustu ning lõpuks kõik ahju grilli alla. Nii hea, et märkamatult lõikad uued saiaviilud, peale veel rohkem juustu ja naudid juba teist kausitäit. Mõnus sügis...

Selles sibulasupis on veini asemel kasutatud õlut. Kes alkoholi ei soovi kasutada, võib selle ka lisamata jätta, kuid sellevõrra jääb supp maitsevaesemaks.

Proovi ka seda lihtsat sibulasuppi


Õllene sibulasupp juustusaiadega

4 sööjale

6 suurt sibulat
50 g võid
1 tl pruuni suhkrut
0,5 tl soola
musta pipart
1 tl kuivatatud tüümiani
1 sl jahu
1 dl õlut
1 l kuuma puljongit

8 saiaviilu
100 g Pikantset Juustu


Koori ja viiluta sibulad õhukeselt. Kuumuta paksupõhjalises potis või, lisa sibulad, suhkur, sool, veidi pipart, tüümian ja hauta madalal kuumusel pehmeks (ca 20 minutit). Raputa sibulatele jahu, sega läbi. Lisa õlu, keeda 5 minutit, et alkohol eralduks. Vala peale kuum puljong, keeda madalal tulel 1 tund. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
Tõsta supp kuumakindlatesse kaussidesse. Aseta supile saiaviilud, puista peale ohtralt riivitud juustu. Grilli 220-kraadises ahjus kuni juustusaiad on kuldpruunid. Tõsta kuumas kausid ettevaatlikult ahjust välja ja serveeri.


Retsept valmis koostöös Synnovega

3 kommentaari:

Kris ütles ...

Nii isuäratav!!!

Pille ütles ...

Liisi, kas Synnove Pikantne juust meenutab natukenegi seda "vana kooli" pikantset juustu?

Liisi ütles ...

Pille, kahjuks ma ei tea, kuidas maitseb "vana kooli" pikantne juust, aga see nimetatud juust on häasti vänge lõhnaga, tugevama maitsega magusavõitu juust.
Mulle meeldib, kuigi esiti võib lõhn liiga vänge tunduda.