esmaspäev, 11. august 2014

Kohev õunakook keefiriga

Puu otsas peavad õunad veel pisut küpsema, kuid muru seest võib leida juba täitsa mahlaseid õunu. Mulle miskipärast ei meeldi niisama süüa neid õunu, mis maha on potsatanud, söömiseks võtan ikka puu otsast, kuid koogi tegemiseks on need küll parimad. Nagunii tuleb õunad puhastada ja pruunid kohad välja lõigata.
Tänavuseks esimeseks õunakoogiks sai lihtne kohev plaadikook, mille põhjas kasutasin keefiri. Keefiri asemel võib kasutada ka hapupiima või maitsestamata jogurtit. Selline kook säilib pehme mitu päeva. Koogi peal mõnus purukate.


Kohev õunakook keefiriga

5 dl jahu
3 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
4 dl keefiri
1 muna

3-4 haput õuna
2 sl kaneeli

Sulata või, jäta jahtuma. Puhasta ja viiluta õunad. 
Sega omavahel jahu, suhkur, vaniljesuhkur, sooda, sool ja küpsetuspulber. Lisa sulatatud ja jahtunud või.
Tõsta 2 dl tainast kõrvale, see läheb hiljem koogi peale puru jaoks. Lisa tainasse keefir ja muna.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (minul oli 24x32 cm)põhjale. Laota tainale õunaviilud, puista peale kaneeli ja seejärel ülejäänud taignapuru. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.

Kommentaare ei ole: