reede, 18. juuli 2014

Kihiline kausikook maasikatega

Kausikookidega on meil selline nali, et kui koogitegu on ebaõnnestunud - ei ole tarretanud või biskviit vajus kokku, siis kausikoogiks annab seda ikka vormida. Kihiti marju ja kreemi ning maitsev kook ongi valmis.

Kausikook on ka selles mõttes ideaalne lahendus, kui on kiire  või puudub küpsetamisvõimalus, siis ainult koostisosad kokku laduda ja külmkappi tahenema asetada. Mina hoian kausikooki külmas maksimaalselt mõne tunni, vastasel juhul vettib kook liiga läbi. Maasikate asemel võib muidugi kasutada ka muid marju, näiteks mustikaid või vaarikaid.


Kihiline kausikook maasikatega

500 g maasikaid
400 ml vahukoort
500 g vanillipudingut
0,5 sl suhkrut
100 g ladyfingers küpsiseid
80 g beseed

Vahusta koor suhkruga, sega juurde vanillipuding. Aseta kausi põhja küpsised, peale viilutatud maasikad ja purustatud beseetükid. Kata kreemiga. Jätka kihtidega, pealmiseks kihiks peab jääma kreemikiht. Kata kauss kilega ja lase paar tundi külmas maitsestuda. Kaunista maasikaviilude ja purustatud beseetükkidega.

Retseptiidee Nami-Namist.

Kommentaare ei ole: