teisipäev, 4. märts 2014

Rukkikuklid kitsepiima kreemjuustu ja röstitud köömnetega

Vastlaliug jääb sel aastal tegemata, kuid kuklid saavad kindlasti söödud. Miks mitte küpsetada magusate kuklite asemel hoopis soolaseid, sobivad need ju väga hästi hernesupi kõrvaseks. Kuklite valmistamine käib lihtsalt, vahepeal tuleb taignal vaid lasta rahus kerkida, seejärel ümarateks kuklikesteks vormida ja siis ahju.
Kuklid on muidugi kõige maitsvamad ahjusoojana, peale törts röstitud köömnetega maitsestatud kreemjuustu, mis on tõesti hästi pehme ja siidine.

Pikka liugu sel aastal soovida ei saa, aga ilusat kevadeootust küll!


Rukkikuklid kitsepiima kreemjuustu ja röstitud köömnetega

Rukkikuklid

12 tk

2,5 dl rukkijahu
2,5 dl täisteranisujahu
1 pakk kuivpärmi
0,5 tl soola
3 dl käesooja vett
2 sl suhkrusiirupit
2 sl õli

Sega käesoe vesi õli ja siirupiga. Lisa hulka omavahel segatud kuivained ja töötle ühtlaseks tainaks. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida tund aega.
Kummuta tainas jahusele lauale, vormi kangiks ning lõika 12 tükiks. Vormi tükid kukliteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase veel 20 minutit kerkida.
Piserda kukleid sooja veega. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-12 minutit.


Kitsepiima kreemjuust röstitud köömnetega

150 g toasooja kreemjuustu
1 tl köömneid

Rösti köömneid kuumal pannil mõni minut. Lase veidi jahtuda ja sega köömned toasooja kreemjuustuga.

Retsept valmis koostöös Synnovega.

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Väga põnev idee, Liisi!!!