pühapäev, 30. märts 2014

Pastasalat lõhe ja avokaadoga

Päevad on nüüd pikemad ja valgemad, hing ihkab miskit kerget ja kevadehõngulist - ka organism tahab rohkem värsket.
Tõdedes, et pastasalatit pole ammu teinud, siis sai see viga parandatud. Krõmpsuv salat, pasta, avokaado, lõhefilee ning salat ongi juba taldrikul valmis. Täpseid koguseid järgima ei pea, kõike võib enda soovi kohaselt lisada.


Pastasalat lõhe ja avokaadoga

4 sööjale

400 g Veski Mati fusilli pastat
200 g lõhet
2 avokaadot
erinevaid salatilehti (lambasalat, salatsigur, rukola)

Kaste
200 g hapukoort
2 sl mahedat sinepit
1 sl valge veini äädikat
2 sl hakitud tilli
soola

Keeda pasta soolases vees al dente. Jahuta.
Kuumuta pannil õli. Lisa lõhefilee ja prae nahk allpool 3-4 minutit, seejärel keera filee ringi ja prae veel paar minutit. Eemalda kalanahk ja tükelda filee kahvli abi.
Lõika avokaado pooleks ja eemalda seeme. Uurista viljaliha lusikaga koore seest välja ja lõika viiludeks.
Kastme jaoks sega kõik ained omavahel.
Puista taldrikule salatilehed. Peale jahtunud pasta, lõhetükid ja avokaadoviilud. Nirista peale kastet.


Retsept valmis koostöös Veski Matiga.

Kommentaare ei ole: