teisipäev, 11. veebruar 2014

Kondenspiimakook rosinate ja pähklitega

Kondenspiimakook on ideaalne lahendus, kui õhtul tuleb magusaisu, aga palju mässata ei viitsi. Just niipalju, et purustada küpsised ja laotada ülejäänud ained koogivormi. Tõsi küll, veidi tuleb oodata kuni kook jahtub, sest soojana kipub kook lõikamisel lagunema.

Kook saab küll üsna magus, aga samas mõnusalt karamelline, nii et paari koogitükiga saab magusaisu leevendatud küll.
Valmistamisel võib olla üsna loominguline - mina kasutasin rosinaid ja kuivatatud rosinaid, aga tegelikult sobib siin kasutada meelepäraseid kuivatatud puuvilju ja pähkleid.



Kondenspiimakook rosinate ja pähklitega

200 g digestive küpsiseid
50 g võid
375 g suhkruga kondenspiima
100 g rosinaid
50 g kuivatatud jõhvikaid
50 g sarapuupähkleid
20 g mandlilaaste

Sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru saadud puru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja (kasutasin 20x30 cm vormi). Nirista küpsisepõhjale kondenspiim ja puista peale rosinad, jõhvikad, pähklid ja viimaks mandlilaastud. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit.

Algretsept: Aet köögis

Kommentaare ei ole: