kolmapäev, 11. detsember 2013

Õlles hautatud kapsad

Poeriiulitel on saadaval mitut sorti kapsaid, millest minulgi oma lemmikud, kuid jõuluõhtuks teeme hapukapsa ikka ise - isetehtut ei kaalu üle ükski poekaup.
Viimastel aastatel olen kapsaid keetnud õunamahlas ja tumedas õlles.  Õlles hautatud kapsad saavad parajalt magushapud, jõhvikad on sees pigem silmailuks.



Õlles hautatud kapsad

50 g võid
1 kg hapukapsast
100 g fariinisuhkrut
1-2 tl soola
3 dl tumedat õlut (porterit)
3 dl kodust õunamahla
2 sl köömneid
peotäis jõhvikaid

Kuumuta potis või, lisa hapukapsad. Sega juurde fariinisuhkur, soola, õlu, õunamahl ja köömned. Hauta tasasel tulel 1-2 tundi kuni kapsad on pehmed. Kaunista jõhvikatega.

Retsept: Nami-Nami

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Oii, ma olen tänavu juba 2 x neid kapsaid teinud, tõeliselt mõnusad!
Peaksin vist samuti jõhvikaid silmailuks lisama ;)

Liisi ütles ...

Meile ka väga meeldivad ja kapsakausi peale puistatud jõhvikad muudavad roa tõeliselt kauniks ;)