kolmapäev, 13. november 2013

Martsipanitäidisega ahjuõunad

Saabusin täna vanaema juurest suure kotitäie punapõsksete õuntega. Õunad on küll saanud juba külmanäpistatud ning seepärast veidi pudedad, kuid sobivad suurepäraselt ahjuõunteks. Praeguste rõskete sügisõhtutega tekib isu millegi soojendava ja magusa järele, nii et ahjuõunad on selleks ideaalne kosutus. Minumeelest igati mõnus magustoit nii argiõhtuks kui ka piduroa lõpetuseks.

Soovitan täidise jaoks uuristada õunte sisse üsna suured augud, sest puuvilja-martsipanitäidis on tõeline maiuspala. Serveeri külma vaniljejäätise või -kastmega.


Martsipanitäidisega ahjuõunad

4 sööjale

4 suuremat õuna
50 g martsipani
3 sl kuivatatud jõhvikaid või kirsse
4 kuivatatud viigimarja
3-5 sl rõõska koort
india pähkleid


Eemalda õuna südamik ja uurista täidise jaoks auk, nii et õuna põhi jääks terveks.
Täidise jaoks riivi martsipan. Haki kuivatatud marjad väiksemateks tükkideks ja sega riivitud martsipaniga. Lisa juurde veidi rõõska koort ja sega kuni moodustub ühtlane mass. Tõsta segu iga õuna süvendisse ja puista peale india pähkleid.
Lao õunad ahjuvormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, vajadusel kata pealt fooliumiga.
Serveeri kohe jäätise või vaniljekastmega.

Kommentaare ei ole: