reede, 18. oktoober 2013

Peedi-šokolaadikook toorjuustukreemiga

Umbusklikumad võivad pealkirja lugedes kõhklema lüüa, aga julgen kinnitada, et peet ja šokolaad on huvitav kooslus ning peedi-šokolaadikook on tõeline maiuspala.

Kook on tummiselt šokolaadine, meenutades isegi veidi browniet ja toatemperatuuril seistes muutub kook üha maitsvamaks. Seega võib koogi juba paar päeva varem valmis teha, nii on pidupäeval jälle üks asi vähem valmistada.


Peedi-šokolaadikook

250 g peenelt riivitud peeti
200 g šokolaadi
3 muna
150 g suhkrut
1 dl õli
100 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
2,5 sl kakaod

Sulata šokolaad. Vahusta munad, suhkur ja õli kreemjaks. Lisa munavahule omavahel segatud jahu, küpsetuspulber, sooda ja kakao. Seejärel sega hulka veidi jahtunud sulatatud šokolaad ning viimaks riivitud peet. Sega ühtaseks ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm (26 cm) läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit või kuni kooki torgatud tikk jääb puhtaks.

Toorjuustukreem

200 g toorjuustu
70 g toasooja võid
120 g tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 sl peedimahla

Kaunistamiseks jõhvikaid ja tuhksuhkrut

Vahusta toorjuust võiga ühtlaseks. Lisa suhkrud ja peedimahl, sega ühtaseks. Määri või pritsi kondiitripritsi abil kreem koogile, kaunista jõhvikate ja tuhksuhkruga.

1 kommentaar: