teisipäev, 17. september 2013

Tomati-sibulasupp (seljankapõhi)

Sel aastal olen riiulile teinud mitu-mitu purki supipõhja, et talvel oleks hea kiiresti sahvrist võtta ja supp hetkega lauale kanda. Muidugi viis supiretsepti otsingutele asjaolu, et tohutu suur korvitäis tomateid vajas realiseerimist.

Seda suppi võib süüa niisama lihtsalt tomati-sibulasupina või lisada hulka erinevaid lihasaadusi, keetes nii kokku mõnusa seljanka. Soovi korral lisada veel oliive või kappareid.
Supipõhja kasutamisel lisa purgisisule samas koguses vett.


Tomati-sibulasupp (seljankapõhi)

1 kg sibulaid
1,5 kg tomateid
500 g kurke
4-5 porgandit
pool tšillipipra kauna
1 dl õunaäädikat
1 sl soola
1,5 sl suhkrut
4-5 loorberilehte
10 tera musta pipart
praadimiseks õli

Tükelda kurgid, sega soola ja äädikaga ning lase kinnises anumas tund aega maitsestuda.
Haki sibulad ja tomatid, riivi porgand jämeda riiviga. Kuumuta suure poti põhjas õli ning hauta sibulaid ja porgandit madalal kuumusel pehmeks. Lisa tükeldatud tomat, peeneks hakitud tšilli ja kurgid koos vedelikuga. Hauta madalal kuumusel 30 minutit. Lisa vürtsid, maitsesta soola ja suhkruga ning lase veel veidi aega podiseda. Serveeri maitserohelisega.

Supipõhja säilitamise eesmärgil tõsta segu ettevalmistatud purkidesse ja sule õhukindlalt. Säilita jahedas.

Kommentaare ei ole: